Salvodames komen net tekort tegen Gemini

In een hartverwarmende en spannende wedstrijd hebben de Salvodames de als 4e geplaatste tegenstander Gemini net niet van de overwinning kunnen afhouden. De Hilversumse dames waren Salvo op het kritieke moment net de baas en wonnen met 2-3.

Het zag er lange tijd naar uit dat Salvo voor een verrassing kon zorgen en de broodnodige punten in Maartensdijk te houden. Het hoog geklasseerde Gemini had als snel in de gaten dat Salvo de punten niet cadeau gaf. Er ontstond een geheel gelijk opgaande wedstrijd waarvan op voorhand niet was te voorspellen wie welke set zou gaan winnen. Door de vele rally's werd het een mooie schouwspel voor het publiek. Coach Ger Dalmeijer wisselde veelvuldig zodat alle speelsters van het team hun aandeel hadden in het fraaie schouwspel.  De meest opvallende speelster van de middag stond in het team van Gemini. Deze aanvalster heeft het Salvo heel erg moeilijk gemaakt. Bij Salvo speelde Anique Diepeveen overall gezien een goede wedstrijd. De eerste vier sets hielden de teams elkaar volledig in evenwicht en stond er een 2-2 op het bord. Een vijfde beslissende set was nodig om uit te maken wie de winnaar van dit duel ging worden. Gemini pakte direct het initiatief en serveerde Salvo achter elkaar op een 6-1 achterstand. Dit verschil wisten de Maartensdijkse dames niet meer goed te maken en de set werd verloren met 9-15.

Op 9 april speelt Salvo om 14.30 uur in sporthal Midland in Amersfoort tegen koploper en titelkandidaat Keistad.