Salvodames strijden 4 sets

Salvo had de uitdagende taak om te proberen tegenstander Keistad in eigen hal van het kampioenschap af te houden. Het bleek echter een onmogelijke taak dit talentvolle team volwaardig tegenstand te bieden. Ondanks een prima laatste set werd de wedstrijd met 0-4 verloren.

Tegenstander Keistad had nog maar drie punten nodig om kampioen te worden. Dit team waarin zeer talentvolle jonge meiden spelen had slechts 8 sets laten liggen in de competitie. Vanaf het allereerste moment werd Salvo door dit team onder een enorme servicedruk gezet. Vooral de eerste twee sets wist Salvo hier geen raad mee. Wat de meiden ook probeerde de service van de tegenstander was niet onder controle te krijgen. Deze sets gingen verloren met de forse cijfers 11-25. Coach Martine Vringer zag dat haar vele goede aanwijzingen niet in daden konden worden omgezet. Aanvallend kon Salvo veel te weinig brengen. De 3e set ging iets beter en kwam Salvo tot 15 punten. Na winst van de 3e set was de buit voor Keistad binnen en kon het kampioenschap gevierd worden maar moest er nog een 4e set gespeeld worden. In de 4e set wist Salvo zich te herpakken en er alsnog een wedstrijd van te maken. De ploeg kwam zelfs op voorsprong door een geweldige serviceserie van Nienke Dalmeijer die de tegenstander met haar eigen wapens wist af te troeven. Er werden zelfs speelsters gewisseld om haar service onder controle te krijgen. Het werd verschrikkelijk spannend maar uiteindelijk trok ook hier de tegenstander aan het langste eind en won de set met 23-25. Op 16 april spelen de dames om 15.15 uur in De Vierstee tegen Afas-LEOS uit Hoogland. Voor de zekerheid zullen toch nog een paar punten gehaald moeten worden.