TZ in de laatste speelronde in De Vierstee.
TZ in de laatste speelronde in De Vierstee.

TZ verslaat kampioenskandidaat Meeuwen

Algemeen Sport

In de laatste speelronde stond er een mooie wedstrijd op het programma in De Vierstee. TZ moest het opnemen tegen kampioenskandidaat De Meeuwen. Waar het de Maartensdijkers niet lukte om mee te doen om de titel, stond de promovendus uit Putten met nog één wedstrijd te gaan gelijk met SDO Kamerik op de eerste plaats.

Wanneer beide ploegen zouden winnen volgde er een beslissingswedstrijd. TZ kon echter roet in het eten gooien door te winnen van De Meeuwen. Daarnaast zou het de ploeg van Eric Geijtenbeek een goed gevoel richting de hervatting van de veldcompetitie geven. De positie op de eindrangschikking stond al vast voor de Maartensdijkers. Het seizoen werd wederom in de top drie afgesloten.

Vanaf het begin van de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong. Met name het eerste aanvalsvak zat goed in de wedstrijd en wist goede kansen te creëren. Het eerste verdedigingsvak had meer moeite om tot goede kansen te komen. Daarnaast was de verdedigende druk hoog waardoor Meeuwen meer moeite had om tot scoren te komen dan TZ. Met name Luke van Kouterik tegen Bart Nieuwenweg en Nawal Legouit tegen Esra Ruysink moesten flink aan de bak maar doen dat beide prima. Bij rust staat de thuisploeg voor met 11 – 9.

In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd af en toe weg. De thuisploeg bleef wel de betere ploeg. Langzaam werd de voorsprong verder uitgebreid, doordat ook het eerste verdedigingsvak makkelijker tot scoren kwam. In de slotfase wist Meeuwen toch nog nieuwe energie te vinden en kwamen de gasten tot 1 punt terug. Een belangrijk doelpunt van Randy Bruintjes bracht de overwinning definitief in veilige haven. Doordat SDO wel wist te winnen, pakten zij de titel. TZ kan terugkijken op een wisselvallig seizoen dat wel goed afgesloten werd in de laatste wedstrijden.

Het goede gevoel van de laatste wedstrijden moet TZ meenemen naar de veldcompetitie. Daar staat men nu nog op de veilige zesde plek, maar zal men flink aan de bak moeten om die positie te handhaven. Op de plekken onder de Maartensdijkers staan namelijk Sporting Delta dat wel de titel wist te pakken in de Overgangsklasse in de zaal en DSC dat nu zelfs voor promotie naar de korfballeague speelt.

!