Salvodames winnen op juiste moment

Door het lager geklasseerde Prima Donna uit Huizen met 3-1 te verslaan hebben de Salvodames hun positie in de middenmoot verstevigd. Het gevaar voor degradatie lijkt hiermee vrijwel afgewend.

Salvo ging goed en fel van start en bouwde direct een voorsprong op. Deze voorsprong wisten de dames vast te houden, al kwam Huizen nog wel dichterbij. Maar Salvo gaf de setwinst niet meer uit handen en won duidelijk met 25-18. De tweede set konden de Salvodames de concentratie  niet goed vasthouden. Er werden te veel fouten gemaakt waardoor Huizen het initiatief naar zich toe wist te trekken met als gevolg dat zij de 2e set konden winnen met 19-25. De 3e set tapte Salvo zeer geconcentreerd uit een ander vaatje. Het team van coach Rianne Diepeveen wist met gevarieerd aanvalsspel en een goede service deze set overtuigend met 25-16 te pakken. En ook de laatste set ging Salvo op de ingeslagen weg door en liet de tegenstander niet meer in het spel komen. Door een goede service van de uitblinkende Nicole Visscher keken de dames van Huizen al snel tegen een achterstand van 8 punten aan. Deze voorsprong gaf Salvo niet meer weg en zo werd de laatste set dan ook zeer overtuigend gewonnen met 25-13. Hiermee was een 3-1 overwinning een feit. Door dit resultaat kunnen de dames de laatste serie competitiewedstrijden meer ontspannen tegemoet treden. Op 2 april spelen de dames om 14.30 uur in De Vierstee tegen Gemini uit Hilversum.