Goede resultaten Salvoteams

Zowel de heren als de dames hebben bijzonder goed gepresteerd. De heren gaan promotiewedstrijden spelen door directe concurrent ODIS uit Kortenhoef te verslaan met 3-1. De dames hebben zich definitief veilig gespeeld door het bezoekende AFAS/LEOS met een klinkende 4-0 nederlaag terug te sturen naar Leusden.

Het werd een bijzonder spannende wedstrijd. Het bezoekende ODIS en Salvo moesten uitmaken wie aan de promotiecompetitie mag deelnemen. Alleen een overwinning telde. Salvo kwam als een raket uit de startblokken. Gedragen door het talrijke publiek speelde het team voor wat het waard was. En dat was heel wat. De 1e set ging met overmacht naar Salvo met 25-15. De 2e set ontspon zich een echte wedstrijd omdat ODIS nu volledig mee ging in de strijd. Salvo slaagde erin een kleine achterstand goed te maken en de set te winnen 25-23. De 3e set liet de tegenstander zien dat ook zij niet voor niets zo hoog staan. Zij hadden het initiatief en er werd te veel uit geslagen door de Salvo aanval. Hierdoor ging de set naar ODIS met 20-25. De 4e set trok Salvo weer alle registers open. Aan de hand van spelverdeler Daan Duijvesteijn die met gevarieerde set ups al zijn aanvallers goed wist te bereiken scoorden alle aanvallers hun punten. Dit resulteerde in een oppermachtig Salvo en een setwinst met 25-16. Door deze 3-1 overwinning zijn de heren verzekerd van het spelen van promotiewedstrijden voor een plaats in de 2e klassen. De wedstrijden worden gespeeld op 30 april vanaf 10.00 uur in sporthal Aetsveld te Weesp.

Dames
Een overwinning was wat de dames nodig hadden om zich definitief veilig te spelen in de 1e klasse. Dat het een lastige klus zou worden tegen het als 5e geklasseerde AFAS/LEOS uit Leusden stond vast. Salvo begon bijzonder gemotiveerd aan de wedstrijd. De 1e set waren de teams volkomen aan elkaar gewaagd. Tot 21-21 ging het gelijk op. Daarna wist Salvo door te drukken naar 25-22. De 2e set leek het de tegenstander te lukken Salvo af te troeven. Coach Martine Vringer moest een time out nemen bij een achterstand van 16-21 en bracht Jose de Groot in het team. Dat was een goede zet. Salvo kwam punt voor punt terug en wist uiteindelijk de set te winnen met 25-23. De 3e set was een relatief makkelijke set. De tegenstander maakte veel service- en aanvalsfouten waardoor Salvo al snel kon uitlopen naar 9 punten voorsprong. Dit werd niet meer weggegeven. De setwinst was daar met 25-18. De 4e set leek aanvankelijk naar de tegenstander te gaan. Salvo speelde ongeconcentreerd en de kracht en felheid ontbraken in het eerste deel van de set. Na een time out bij een 11-18 achterstand kon het tij gekeerd worden. Salvo knokte zich terug en speelde Nicole Visscher zich in de picture met 4 prachtig geplaatste ballen. Dit was de tegenstander te veel en Salvo won zo ook de laatste set met 25-23. Zaterdag 23 april spelen de dames om 17.00 uur tegen Armixtos in Amsterdam.