SVM wint bij Maarssen

De technische staf van de geel- blauwe Maartensdijkse voetballers moest door schorsingen en onverwachtse blessures nogal bij de opstelling improviseren, maar vanaf de eerste minuut stond er een hard werkend SVM, dat geloofde in de goede afloop.

De eerste 15 minuten waren voor Maarssen, dat de SVM-verdediging behoorlijk onder druk zette. Het technisch betere SVM nam na een kwartier het initiatief over. Kleine kansen kwamen er ook. Een schot van Marcel Melissen ging net over en na 30 minuten raakte de verdediging van Maarssen zo in paniek dat het bijna een eigen doelpunt werd. SVM was beter, maar rondde niet af. Maarssen was ook wel eens gevaarlijk; wanneer de verder goed spelende geelblauwe verdediging een steekje liet vallen was er nog doelman Stijn Orsel ,die de nul vast hield. Vlak voor de theepauze kreeg SVM een niet benutte kans om met een voorsprong de rust in te gaan.

Rust

Ook na de rust bleef een hard werkend SVM strijden voor de winst. Maarssen werd meer en meer in de verdediging gedwongen. Om toch een doelpunt te kunnen maken werd Marco Willemse ingebracht. Hij liet zien dat hij het voetballen niet is verleerd en bracht meer rust in de aanval. Marco had de 0-1 op de pantoffel, maar scoorde niet. Even later liet Bas Bos heel SVM juichen door de 0-1 binnen te koppen. Nog een spannend laatste kwartier volgde met ook nog 9 minuten blessuretijd, maar de overwinning werd niet meer uit handen gegeven. SVM speelde zich veilig en doet nog mee voor de 3e periode titel. A.s. zaterdag spelen de Maartensdijkers om 14.30 uur thuis tegen DOSC (Den Dolder).