Een diepe buiging voor Roy Wijman. (foto Nanne de Vries)

Ruime winst voor SVM

SVM had wat goed te maken tegen het Utrechtse Desto. De uitwedstrijd werd met 3-2 onnodig verloren. Kijkend naar de stand in de competitie hebben de geel-blauwen de punten nodig om een sterke middenmoter te blijven.

Tactisch speelde SVM met een nieuwe variant: Sjoerd Burgers als slot op de deur, Djoey Engel op het middenveld, Chester Kemp op de backpositie en Jordi van der Lee als derde spits. Vanaf de aftrap liet het elftal met snel en goed combinatiespel zien dat het wilde winnen met direct al kansen. Joey Engel rondde een prachtige aanval doeltreffend af met een prachtig afstandsschot 1-0. Door balverlies op het middenveld werd Desto aan de gelijkmaker geholpen. In de eerste helft golfde het spel op en neer met kansen voor de beide teams. Totdat aanvoerder Diederick Hafkemeyer aan zijn doelsaldo ging werken. Eerst strafte hij een fout van de Desto keeper af (2-1) en vlak voor de rust maakte hij de 3-1. Doelman Stijn Orsel voorkwam de aansluitingstreffer.

Rust
Na de rust een ongewijzigd een hard werkend SVM tegen een aanvallend Desto. SVM speelde met hart en ziel, maar combineerde minder. Desto vocht voor de aansluiting. Beide teams moesten het laatste kwartier met 10 man verder. 10 minuten voor het laatste fluitsignaal benutte aanvoerder Diederik Hafkemeyer een strafschop en Marcel Melissen maakte er 5-1 van met een prachtige vrije trap.