Ook een gezamenlijke aanpak leidt niet altijd tot het gewenste resultaat. (foto Nanne de Vries)

SVM weet niet te scoren

SVM, met Tom Jansen weer in de spits, speelde vooral de eerste helft goed tegen het hoger geplaatste IJFC in IJsselstein en had direct al uit een snelle aanval zomaar op voorsprong kunnen komen. Na negentig minuten hadden de Maartensdijkers een gelijkspel verdiend, maar wees het scorebord op driekwart van de competitie de achtste nederlaag (2-0) aan.

Compact spelend was SVM zeker in de eerste helft niet de mindere van IJFC.De gastheren combineerden beter maar SVM bleef gevaarlijk. Kansjes waren er voor Mark de Brauw en Marcel Melissen. Toch was het IJFC dat dankbaar gebruik maakte van onoplettendheid bij de Maartensdijkers en in de eerste helft op voorsprong kwam (1-0).

Rust
Na de rust zag men een energieker SVM, dat pech had dat de verdiende gelijkmaker niet viel.  SVM bleef het proberen en aan de inzet lag het zeker niet,  maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet. En dan vergroot IJFC de voorsprong in opnieuw een moment van onachtzaamheid (2-0). SVM had deze middag het vizier niet op scherp en ging met een onnodige nederlaag huiswaarts.

Gelijk
Na 19 (van de 26) wedstrijden zijn de conclusies duidelijk: SVM is dit seizoen de ploeg van de gelijkheid: acht overwinningen staan tegenover evenveel nederlagen en driemaal werd er geremiseerd. De ploeg scoorde 42 keer, incasseerde bijna evenveel (39) tegentreffers en staat onderaan in het 'linker rijtje'. De ploeg speelt nog viermaal thuis en moet nog uit. A.s. zaterdag komt 'lotgenoot' Desto uit Utrecht op bezoek. De Utrechtenaren hebben dezelfde rapportcijfers: ook acht overwinningen, acht nederlagen en drie gelijke spelen. De doelcijfers (30 voor en 29 tegen) maken hen koploper van het 'rechter rijtje'.