Doelpunt Joey Koetsier. (foto Willemse)

FC De Bilt verstevigt koppositie

Op 12 maart kwam vv Renswoude op bezoek bij koploper FC De Bilt. In het eerste kwartier lieten beide ploegen zien dat ze behoorlijk kunnen voetballen, maar het publiek kon niet echt genieten van kansrijke aanvallen. Tom Karst schoot een keer voorlangs en aan de andere kant werd een schot goed geblokt met behulp van een aanvaller uit Renswoude.

In de 22e minuut was het raak. Joey Koetsier gaf een schitterende pass waardoor Tom alleen op de keeper kon af stormen. Tom rondde deze kans af: 1-0. Enkele minuten later vuurde Jeffrey Dijksman een mooie schuiver af op het doel van Renswoude en het leek de 2-0 te worden, maar helaas belandde zijn schot op de paal. Deze sterke fase van FC De Bilt werd in de 33e minuut beloond met een prima doelpunt van Bart Kuijpers.

Rust
Na rust ging De Bilt gewoon verder. Renswoude deed niet veel onder voor de koploper. Echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Ricardo Pouw. Bij het andere doel was het alle hens aan dek. In de 60e minuut  rondde Tom een kans subliem af en de wedstrijd was beslist: 3-0. Maar De Bilt ging door. Enkele minuten later kopte Joey Koetsier de bal schitterend in de verre hoek (4-0).  Uit een directe vrije trap scoorde Joey de Ruyter: 5-0.
Achteraf bleek dat twee van de vier concurrenten punten hebben laten liggen, dus FC De Bilt heeft afgelopen zaterdag de koppositie verstevigd. Volgende week staat de volgende wedstrijd (tegen De Vecht) op het programma