De verdediging van het hoger geklasseerde SVM aan het werk.

SVM deelt de punten

Zaterdag speelde het Maartensdijkse SVM op sportpark van Eck tegen streekgenoot DOSC (Den Dolder); een ploeg waarvan de eerder gespeelde 'heen'-wedstrijd vrij gemakkelijk werd gewonnen.

De eerste helft speelde SVM ongeïnteresseerd tegen de bezoekers, die meer inzet en voetbalplezier toonden. Na ruim een kwartier was er zichtbaar een verandering; o.a. in het combinatiespel. De middenvelders speelden de bal te vaak onvoldoende in/naar de hardwerkende SVM-voorwaartsen. En zo verliep een eerste helft, waarin DOSC dichter bij een voorsprong kwam dan SVM. Gelukkig redden paal, lat en goed keeperswerk de 0-0.

Na de rust kwam DOSC erg gemakkelijk aan de 0-1 voorsprong. SVM werd eindelijk wakker en nog in de zelfde minuut had het 1-1 moeten staan, maar deze fraaie kansen gingen er niet in. En opnieuw viel er een treffer te noteren bij de bezoekers. SVM knokte zich terug in de wedstrijd. Good old Marco Willemse gaf het voorbeeld en maakte de 1-2 .Even later scoorde Marcel Melissen de gelijkmaker uit een prima voorzet van Djoey Engel. SVM kreeg kansen op meer doelpunten. Maar geen enkele SVM-er had verder zijn vizier op scherp staan. Beide teams kregen nog kansen op de overwinning, maar maakten van de geboden mogelijkheden geen gebruik.

Beide teams hebben twee weken rust voordat de volgende competitiewedstrijden worden gespeeld. DOSC zal om degradatie te voorkomen wel nacompetitie gaan spelen, terwijl SVM veilig is en nog steeds kans maakt op de 3e periode titel. SVM gaat over twee weken op bezoek bij Jonathan in Zeist.