De Bilt verliest bij DHSC

Na het puntverlies tegen De Vecht en De Meern heeft De Bilt opnieuw dure punten laten liggen. DHSC was afgelopen zaterdag te sterk waardoor de mannen van Gerrit Plomp met nul punten huiswaarts gingen.

De Bilt begon uitstekend aan de wedstrijd. Al na een paar minuten maakte Maties de 0-1. Daarna was het een wedstrijd zoals hij vooraf al voorspeld was: vooral fysiek voetbal. Beide ploegen kleunden er regelmatig in en dat leverde een mooie strijd op. De Bilt kwam daardoor alleen niet aan voetballen toe. Het kreeg de bal maar niet voorin en kwam steeds meer onder druk te staan. DHSC was in balbezit een stuk scherper en werd dan ook steeds gevaarlijker. Vooral de sterke en snelle vleugelspelers waren een plaag voor de defensie van De Bilt. Zonder dat er veel grote kansen werden weggegeven was het na een half uur spelen toch raak. De linksbuiten van DHSC versnelde naar binnen en schoot de bal strak in de korte hoek. De Bilt was wat van slag en kwam maar niet van de eigen helft af. Een paar minuten voor rust kwam dan ook de 2-1. Slordig balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft.

Er was nog niks verloren en de hoop was er dat De Bilt er in de 2e helft boven op ging klappen. Het ging echter al snel fout. Na 2 minuten kon de 3-1 namelijk al genoteerd worden. De Bilt ging wel opportunistischer spelen en creëerde ook een aantal mogelijkheden, maar grote kansen bleven uit. Aan de andere kant kwam DHSC ook nog regelmatig gevaarlijk voor het doel. Er werd gestreden voor iedere meter, maar het was onvoldoende om de punten te pakken. DHSC was afgelopen zaterdag simpelweg de betere ploeg. Een kwartier voor tijd kwam nog de 4-1 en vlak daarna maakte Mike 4-2.

Door dit verlies blijft De Bilt op de 3e plek staan met 3 punten achterstand op de koplopers Almere en Aalsmeer. Het heeft de titel niet meer in eigen hand, maar uitgesloten is het zeker niet. Op 23 april, komt Delta Sports op bezoek. Tegen die ploeg heeft De Bilt nog wel wat goed te maken.