Dom puntverlies voor FC De Bilt

FC De Bilt begon prima aan de uitwedstrijd tegen De Vecht in Loenen aan de Vecht en al in de eerste minuut werd Tom Karst de diepte in gestuurd, hij zette de bal goed voor op Mike Versloot die gelijk de 1-0 aantekende. Daarna volgden diverse kansen voor de Biltse mannen, maar twee keer bracht de paal redding voor De Vecht. In de 30e minuut was het wel raak na een mooie schuiver van Tom. Het leek erop dat FC De Bilt voor rust de wedstrijd definitief zou beslissen, maar het wilde maar niet lukken.

Vlak voor rust kreeg De Vecht een corner. Deze corner leek eenvoudig bij de eerste paal weggekopt te worden, maar door wat geklungel kwam de bal toch voor het doel van invalkeeper Jelle Godefroy in een soort scrimmage terecht en uiteindelijk schoot een speler van De Vecht de bal onhoudbaar in. Een minuut later kreeg De Bilt een vrije bal op zo'n 20 meter van de goal. Joey de Ruyter schoot de bal feilloos binnen, waardoor de ruststand 1-3 werd bereikt.

Tien minuten na de rust kreeg De Bilt de ruimte om een vrijstaande speler in stelling te brengen, maar deze werd over het hoofd gezien. Direct daarna kreeg De Vecht een vrije bal, ook op ongeveer 20 meter van het doel; deze werd feilloos ingeschoten en De Vecht had de aansluiting 2-3. De Vecht vocht daarna voor wat het waard was en FC De Bilt faalde als collectief. In de allerlaatste minuut kwam De Vecht op gelijke hoogte. FC De Bilt staat nog wel aan kop, maar dom puntverlies brengt de concurrentie weer dichterbij. Op 2 april komt vv De Meern op bezoek.