Nova verliest in Amersfoort

Na een slordige eerste wedstrijd tegen HKC (11-17) was de ploeg van Wouter van Brenk gebrand op een goede wedstrijd tegen MIA. De nog ongeslagen koploper werd gezien als mooie krachtmeting voor de ploeg uit Bilthoven.

Al na een aantal minuten spelen was duidelijk dat beide ploegen vol voor de winst gingen. Met felle duels was de stand na 10 minuten spelen 3-3. Ook de rest van de eerste helft werd gekenmerkt door de volle inzet van beide ploegen. De ruststand werd vastgesteld op 8-8 met aan beide kanten de nodige bloedlippen.

Na rust kwam NOVA goed uit de startblokken, al snel werd de score uitgebouwd naar 10-12. Met nog 23 minuten op de klok was het zaak voor de ploeg uit Bilthoven om de score uit te bouwen om de punten mee naar huis te nemen. MIA leek te beseffen dat het een tandje bij moest schakelen en wist dit vervolgens ook in praktijk te brengen. Met nog een kwartier te spelen scoorde de thuisspelende ploeg de 14-13. Een achterstand die NOVA niet meer te boven wist te komen. Wel kreeg NOVA nog 2 strafworpen en een korte kans in de slotminuten, echter werden deze opgelegde kansen niet verzilverd. De scheidsrechter floot met 18-15 de wedstrijd naar de geschiedenisboeken.

Komende zaterdag speelt NOVA een thuiswedstrijd tegen Animo, de wedstrijd start om 14.30 uur.