Gelijkspel voor TZ

Na twee overwinningen op rij, stond TZ gelijk op de ranglijst met KVS de tegenstander van afgelopen zaterdag. Een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie dus. In Maartensdijk had KVS destijds gewonnen met 15 – 18. De ploeg uit Scheveningen wordt geplaagd door blessures en heeft het inmiddels een stuk lastiger.

In de eerste helft waren de doelpunten heel duur. De stevige wind en de regen hadden invloed, maar het spel van beide ploegen was niet overtuigend. Na de vakwissel bij 1 – 1 duurde het heel lang voordat er gescoord werd. KVS nam een voorsprong en kwam vlak voor rust op 4 – 2. Eén minuut voor de rust scoorde TZ toch nog de aansluitingstreffer.

In de tweede helft was het aanvankelijk KVS dat verder uitliep. TZ speelde een versnelling te langzaam en nam vooral niet de goede kansen. KVS profiteerde en kwam 14 minuten voor tijd op een 10 – 6 voorsprong. Je zou verwachten dat de wedstrijd gespeeld was, gezien de moeite met het scoren, maar niet was minder waar. KVS lukte het niet om de wedstrijd op slot te gooien en TZ vond uiteindelijk meer spirit. Op 10 – 8 viel Geert Drost in en dat bracht meer duidelijkheid. Er werden langere aanvallen gedraaid en Nawal Legouit maakte via een omdraaibal de aansluitingstreffer. De verdediging van TZ stond goed en onderschepte meerdere malen de bal waardoor één minuut voor tijd Anouk van Breda via een afstandschot de 10 – 10 op het bord zette.