FC De Bilt en Delta Sports in evenwicht

Na de uitstekende reeks van zes overwinningen na de winterstop volgden drie wedstrijden met in totaal slechts één punt. De koppositie werd hierdoor verspeeld, maar de achterstand bleef beperkt tot drie punten. Op zaterdag 23 april kwam Delta Sports op bezoek. Beide ploegen moesten winnen om de aansluiting met de twee koplopers te behouden. Verliezen of gelijkspelen, was niet interessant.

Vanaf het begin was het duidelijk dat FC De Bilt uit een ander vaatje tapte dan de drie wedstrijden ervoor. Er werd weer met veel inzet gevoetbald en daarnaast zag het spel er ook weer verzorgder uit. In het eerste kwartier kreeg FC De Bilt enkele mooie kansen. Mike Versloot kwam twee keer goed in scoringspositie, maar hij had geen geluk bij zijn afronding. Tom Karst speelde zich goed vrij en loste een mooi schot richting de bovenhoek, maar de keeper Van Delta wist deze bal tot corner te verwerken. In de 20e minuut kwam Bart Kuijpers na een mooie aanval in het strafschopgebied en daar liet hij zien dat hij naast veel inzet ook heel slim kan voetballen. Hij maakte enkele mooie acties en schoof de bal beheerst in het doel: 1-0. De Bilt ging door en de 2-0 was zeker verdiend geweest. In de 30e minuut speelden de mannen uit Houten de bal naar voren; de Biltse verdedigers letten wat minder op en de 1-1 kon het scorebord op. De rest van de eerste helft hielden de twee teams elkaar goed in evenwicht.

Overwicht
Na rust had Delta Sports iets meer overwicht en het was dan ook niet geheel verwonderlijk dat zij op voorsprong zouden komen; door een strafschop werd het 1-2. FC De Bilt was hierdoor niet van slag geraakt en ging op zoek naar de gelijkmaker, die in de 75e van de voet van Sam Eerdmans kwam: 2-2. In het laatste kwartier kregen beide keepers enkele lastige ballen te verwerken en dat deden ze beiden naar behoren. De draw was een terechte uitslag, maar voor beide ploegen was dit gelijkspel niet genoeg om Aalsmeer en Almere te kunnen volgen, want die beide ploegen wisten nipt met 1-0 te winnen.

Zaterdag 30 april komt om 14.00 uur Zevenhoven op bezoek bij FC De Bilt 1.