TZ wint van Sporting Delta

Na de overwinning op DeetosSnel vorige week had TZ weer de aansluiting gevonden met de andere ploegen, die tegen degradatie vechten. Onder andere tegenstander Sporting Delta stond 1 punt boven de Maartensdijkers. Niet alleen de punten tegen DeetosSnel en de aansluiting op de ranglijst, maar vooral ook de manier waarop deze overwinning tot stand kwam, gaf weer moed.

Deze overwinning moest dus een goed vervolg krijgen in Dordrecht tegen Sporting Delta dat inmiddels na de zaalcompetitie twee keer had gewonnen. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de belangen groot waren. De eerste aanval van Sporting Delta leverde niets op, waarna TZ gelijk scoorde via Lianne Meijers die met scherp schoot. De thuisploeg kon nog even volgen, maar TZ was veel effectiever. Via 3 -6 en 4 – 8 liep men uit naar een ruime voorsprong van 5 – 14. Vlak voor rust kon deze voorsprong verder uitgebreid worden, maar een strafworp werd gemist en Delta kon nog wat terug doen. Bij rust was het 6 - 14 en TZ kon tevreden terug kijken op een goede eerste helft.

Niveau
Wat dat betreft was de tweede helft van veel minder niveau, Sporting Delta kon de aanvallen van TZ beter ontregelen, mede doordat de verkeerde kansen werden genomen. Dit gebeurde met name in het eerste aanvalsvak van TZ. Het andere vak scoorde op de belangrijke momenten en was verdedigend ook nog eens ijzersterk. Zo kon Sporting Delta geen moment in de wedstrijd komen. Uiteindelijk werd er meer dan verdiend gewonnen met 15 - 21.

KVS
TZ is Sporting Delta nu gepasseerd op de ranglijst en staat op gelijke hoogte met KVS en DeetosSnel. Volgende week is de tegenstander KVS. Wederom een wedstrijd waar er goede zaken gedaan kunnen worden. Dit zal echter alleen maar lukken, als men in staat is om wederom het niveau en spelopvatting van de wedstrijden tegen DeetosSnel en Sporting Delta op de mat te leggen.