Logo vierklank.nl
Sport

TZ herstelt zich

  Sport

Na de zwakke prestatie vorige week tegen SDO, waarbij ook de tweede wedstrijd verloren ging, was het noodzakelijk dat er uit een ander vaatje getapt zou worden. De thuisploeg was door de nederlagen afgezakt naar de laatste plaats. Om in aanmerking te komen voor handhaving was het nodig dat er gewonnen zou worden.

Nog veel belangrijker was de manier waarop men de strijd aan zou gaan met de sterke tegenstanders in de hoofdklasse. Tegenstander DeetosSnel had ook nog niet gewonnen in de tweede helft van de competitie. Zij zouden bij een overwinning echter wel een gaatje slaan met de onderste plaatsen. Het eerste doelpunt was van de uitploeg, maar daarna werd duidelijk dat TZ het vizier op scherp had staan. Er werd beter bewogen ten opzichte van de vorige weken en de ruimtes die gecreëerd werden, leverden veel goede schoten op. Al snel werd het verschil op het scorebord groter en uiteindelijk stond het bij het rustsignaal 16 – 9.

In de tweede helft kwam de thuisploeg niet in gevaar. DeetosSnel kwam makkelijker tot scoren, maar op de belangrijke momenten scoorde TZ ook, waardoor het gat eigenlijk niet kleiner werd dan 4 doelpunten. De scherpte van de eerste helft was er helaas wel vanaf, waardoor het samenspel in fases wel rommeliger was. Bij het eindsignaal stond er een verdiende 26 – 22 op het bord.

Volgende week wordt tegen Sporting Delta gespeeld. Dit is één van de ploegen die 1 punt boven TZ staan. Er staan 5 ploegen onderaan de ranglijst heel dicht bij elkaar. TZ heeft 7 punten en de vier ploegen daar boven hebben 8 punten.

Meer berichten