Brandenburg wint

Algemeen Sport

De heren van Brandenburg wonnen zaterdagavond verdiend van het op de 4e plaats staande ZV de Zaan uit Zaandam. De biltse ploeg speelde vooral verdedigend een goede wedstrijd. Aanvallend werden te veel kansen gemist waardoor het onnodig lang spannend bleef.

Brandenburg startte goed en door 2 doelpunten van Joost van den Burg stond het al snel in de 1e periode 0-2 maar dat was ook de eindstand na deze periode. Ook in de 2e periode kon Brandenburg geen afstand nemen, beide ploegen scoorden maar 1 maal waardoor het halverwege slechts 1-3 stond. In de 3e periode werd de beslissing gemaakt o.a. door jeugdspeler Jorren Hanselaar die goed inviel werd een 6-2 voorsprong genomen. In de 4e periode werd erover en weer nog een paar keer gescoord waarmee een keurige 10-5 overwinning en 3 belangrijke punten behaald werden.

Door deze overwinning behoudt Brandenburg de belangrijke 2e plaats, welke recht geeft op promotie Play-off tegen de nummer laatst uit de hoofdklasse, waarschijnlijk 't Y uit Amsterdam. Volgende week volgt nog de laatste wedstrijd van de competitie tegen het reeds gedegradeerde ZV Utrecht.