FC De Bilt toont zich een waardig tegenstander.

FC De Bilt doet het goed

Het eerste elftal van FC De Bilt doet het goed in de competitie en heeft dit jaar ook een geweldige prestatie geleverd in de bekercompetitie. Enkele weken geleden wist het team in de kwartfinale Hollandia Hoorn uit de vierde divisie te verslaan en hierdoor de halve finale te bereiken. Bovendien mag het na de zomer meedoen aan de landelijke KNVB-beker.

Op donderdag 25 april kwam de aanstaande kampioen uit de vierde divisie, sv Huizen, op bezoek in De Bilt om te strijden voor een plaats in de finale. Met ruim 1500 toeschouwers langs de lijn floot de scheidsrechter voor de start. Huizen nam gelijk het initiatief en zette de Biltse verdediging onder druk en hun snelle aanvallers zorgden voor gevaar. Met enig geluk wist De Bilt het eerste kwartier te overleven en daarna zelfs een bijna gelijkwaardige tegenstander te worden. Huizen was meer aan de bal, maar de tegenstoten van De Bilt waren eigenlijk gevaarlijker. De snelle Youness Akhiat maakte het de Huizense rechtsback erg lastig en hij leverde halverwege de eerste helft een venijnig schot op het doel. De keeper kon de bal niet onder controle krijgen en uit de rebound knalde Pier Veldman de bal zorgvuldig in het Huizense doel. Het zal op het randje geweest zijn, maar de grensrechter vlagde en de scheids nam dit signaal over. Kort daarna een iets te korte terugspeelbal, waardoor Kjeld van de Sanden in scoringspositie kwam. Helaas schoof hij de bal net voorlangs het doel. FC De Bilt deed goed mee en wist zonder al te veel problemen na 45 minuten met de brilstand te gaan rusten.

In de eerste minuut na rust klutste de bal via een verdediger onhoudbaar voor Menno Vink in een bovenhoek, 0-1. Door deze tegenvaller liet De Bilt zich niet van de wijs brengen en de wedstrijd ging ook in de tweede helft alle kanten op. Huizen raakte een keer de buitenkant van de paal en de bovenkant van de lat. FC De Bilt kwam ook diverse keren tot aardige kansjes. Beide trainers wisselden vier keer en de nieuwe spelers brachten weer extra energie. Ja, het was echt een prima wedstrijd. Een tweedeklasser die het de bijna kampioen uit de vierde divisie heel lastig maakte en echt niet zoveel onder deed. Toch viel bijna aan het eind van de wedstrijd nog onverwachts de 0-2. De Bilt bleef strijden voor de aansluitingstreffer en de scheidsrechter gaf ook nog aardig wat extra tijd, maar het mocht niet baten. (Martin van Veelen)