Afbeelding

Puntendeling voor DOS

Algemeen Sport

Na de winst vorige week trad DOS nu op de eigen accommodatie aan tegen het Zutphense KVZ. De wedstrijd eindigde in een puntendeling. De eerste thuiswedstrijd dit seizoen van DOS was ook de aftap van het jubileumjaar. Het 50-jarig jubileum werd gevierd met flyers en gebak met het nieuwe logo erop. Er was extra veel publieke belangstelling dat in een lome zomerzon naar een spannend duel keek.

De ploegen gaven elkaar weinig toe. Het verschil gedurende de wedstrijd werd nooit meer dan twee punten. Het begin was voor KVZ dat met een stevige rebound en lange, trage aanvallen speelde. DOS probeerde meer korfballend de oplossingen te vinden en wilde het tempo hoog houden. Probleem was vooral dat de afronding onvoldoende was voor dit niveau. Met name het eerste aanvalsvak had weinig geluk met de afstandsschoten. Coach Steven Brink was wel blij dat het aanvalsspel goed in elkaar zat. Halverwege had DOS een minieme voorsprong van 10-9.

Oranje
De tweede helft werden de doelpunten nog schaarser. DOS liet een aantal kansen in de korfzone onbenut, waardoor het niet lukte de voorsprong uit te breiden. Verdedigend stond de organisatie goed, maar door enkele onoplettendheden kon KVZ toch tot scoren komen. Uiteindelijk was een 16-16 puntendeling een terechte uitslag. Al overheerste toch een beetje de chagrijn bij de oranjehemden dat bij een 15-13 voorsprong niet kon worden doorgedrukt naar een overwinning.

Volgende week wacht een uitwedstrijd naar het verre Vriezenveen tegen Amicitia, dat jl. zaterdag won van het sterke SKF.

Afbeelding