?Vier verdedigers van Odysseus worden ingezet om SVM het scoren te beletten. [foto Henk van de Bunt]

SVM verspeelt gelijkspel

Dat de Maartensdijkse trots pas na 15 minuten spelen het eerste kansje creëerde was veelzeggend voor de eerste helft. Geen moment werd SVM gevaarlijk. Odysseus zette met snel en gevaarlijk combinatiespel de SVM-verdediging onder zware druk. Mede dankzij vrouwe fortuna en goed keeperswerk van Stijn Orsel werd de nul vastgehouden.

Met name het middenveld van de thuisploeg kreeg geen grip op het spel. Diederick Hafkemeijer (geblesseerd) werd hier node gemist. Dat SVM door een afstandsschot van Sjoerd Burgers op voorsprong kwam had niemand verwacht. De weer talrijke toeschouwers hoopten dat SVM meer grip op de wedstrijd zou krijgen, maar zagen alleen maar een wel hard werkend SVM. Odysseus werd steeds gevaarlijker en scoorde de verdiende gelijkmaker. Dat het na 45 minuten nog gelijk stond kon Odysseus zich zelf verwijten. SVM kwam in de eerste helft niet verder dan 3 schoten op het vijandige doel.

Voorsprong
De tweede helft was nog maar net begonnen of goudhaantje Mike de Kok zette SVM op een 2-1 voorsprong. Maar ook in de tweede helft kreeg de geelblauwe formatie geen grip op het spel van Odysseus. Door chaos in de SVM-verdediging maakte na een klein kwartier spelen Odysseus de gelijkmaker. Af en toe kwam SVM wel gevaarlijk voor de keeper van Odysseus.

Door een onnodige overtreding in de 90e minuut scoorde Odysseus de 3-2. SVM probeerde het nog wel maar liet de winst aan het betere Odysseus.

Stand
De Maartensdijkse formatie is inmiddels afgezakt naar de middenmoot van het rechter rijtje met 8 punten achterstand op koploper IJFC. A.s. zaterdag gaan de Maartensdijkers naar de aanvoerder van het rechter rijtje Lopik, dat inmiddels 1 punt meer vergaarde dan SVM.