?SEC wist tweemaal de verdediging van de Maartensdijkers te verschalken. (foto Nanne de Vries)

SVM remiseert met SEC

Zonder de licht geblesseerde aanvoerder Diederick Hafkemeijer begon SVM overtuigend aan de wedstrijd tegen streekgenoot SEC (Soest). Binnen 15 minuten kregen de Maartensdijkers een aantal kansen om op voorsprong te komen tegen een vooral op de counter spelend SEC; een te zacht 'rollertje' en een schot op de paal werden jammer genoeg niet verzilverd.

SVM verloor daarna de grip op de wedstrijd; het middenveld was niet de verbindende schakel, het team bediende zich van 'lange' ballen en vergat naast goed combinatiespel ook van tijd tot tijd de mouwen op te stropen. De ploeg bestaat uit veel jongen talenten, die voetbaltechnisch veel in hun mars hebben, maar somtijds in fysiek opzicht nog wat te kort komen.

Opening
Het countervoetbal van de gastheren werd vooralsnog beloond; Doelman Stijn Orsel redde veel, maar was kansloos in de 44 minuut en de 1-0 verscheen op het scorebord. In de 2e helft had coach Remco van de Brink Jordi van der Lee gewisseld voor Derk de Brouw en ging Marcel Melissen op het middenveld spelen. Het beeld van de eerste helft veranderde daardoor niet en door nonchalance lukte het de Soestenaren zelfs de voorsprong te verdubbelen (2-0). SVM liet daarna eindelijk de tanden zien. Eerst verstuurde het middenveld een prachtige pass op spits Mike de Kok, die fraai scoorde. Vanaf dat moment geloofde SVM weer in een beter resultaat. SEC kon moeilijk met deze tegengoal omgaan en daar profiteerde Mike de Kok opnieuw van; na een scherpe voorzet van Marcel Melissen bracht hij de gelijke stand (2-2) uiteindelijk op het scorebord. Het laatste kwartier kregen beide teams nog kansen op de overwinning, maar gescoord werd er niet meer. A.s. zaterdag komt het Utrechtse Odysseus naar Maartensdijk.