Afbeelding

Sterk SVM wint van Benschop

Met de weer herstelde Mike de Kok en Sjoerd Burgers in de gelederen liet SVM zaterdag thuis tegen Benschop (vorig seizoen nog tweede klas) zien dat het team ondanks verlies in de openingswedstrijd, behoorlijk mee kan doen in deze jaargang in de derde klas.

Vanaf de aftrap waren de Maartensdijkers gelijkwaardig aan Benschop en ontspon zich een spannende eerste helft met een beter combinerend Benschop tegen een hecht en sterk SVM collectief. De gastheren gaven weinig kansen weg en waren af en toe gevaarlijk met snelle counters. In de eerste helft werd er niet gescoord.

Wissel
Direct na de rust was het Benschop, dat een eerste kans om op voorsprong te komen niet verzilverde. SVM voetbalde vastberaden en kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Trainer Remco van de Brink wisselde de moegestreden Jordi van de Lee voor Wessel Huigen, die na voorbereidend werk van Djoey Engel SVM op een 1-0 voorsprong zette. Benschop drong wel aan, maar werd niet echt gevaarlijk. In de 89 minuut bediende Djoey Engel Mike de Kok en liet de Kok zien het scoren niet verleerd te zijn (2-0). SVM speelde de wedstrijd goed uit: A.s. zaterdag bezoeken de Maartensdijkers buurtgenoot SEC in Soest.