Ook deze poging van FC De Bilt strandde. (foto Henk Willemsen)

FC De Bilt delft onderspit

FC De Bilt is teleurstellend aan de competitie begonnen. Oude bekende TAVV was sterker op sportpark Weltevreden en nam de drie punten mee naar huis.

Tegen TAVV (Ter AA) kwamen de Biltenaren geen enkele keer in de buurt van de vorm uit de bekerontmoetingen. In de eerste 10 minuten werd het zelfs overlopen door een enthousiast startend TAVV. In de loop van de eerste helft kreeg De Bilt steeds meer controle over de wedstrijd. Toch kon De Bilt lange tijd geen gevaar stichtten voor het doel van de tegenpartij. Dit had onder andere te maken met de te langzame opbouw van achteruit. Het lukte De Bilt maar niet om een man vrij te spelen op het middenveld. Ondanks dat waren er twee grote mogelijkheden om de score te openen. Als eerst kwam nieuwkomer Rachid goed door aan de rechterkant. Op subtiele wijze kapte hij zijn tegenstander uit waarna hij twee opties had: schieten of afleggen. Hij koos voor een schot, maar verder dan een rolletje in de handen van de keeper kwam het niet. Ook Tim kwam één keer vrij voor de keeper na een snelle uitbraak. Het ontbrak hem echter aan overtuiging in de afronding. Aan de andere kant kwam TAVV ook nog een aantal keer gevaarlijk door. De 0-0 tussenstand met rust was dan ook een juiste afspiegeling van de eerste helft.

In de tweede helft trok TAVV de wedstrijd steeds meer naar zich toe en dat leverde een half uur voor tijd een doelpunt voor de bezoekers op. Na de 0-1 probeerde De Bilt nog wel terug te komen, maar noemenswaardige kansen waren er niet meer. A.s. zaterdag volgt een uitwedstrijd tegen FC Almere, dat in de eerste ontmoeting van deze competitie niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel tegen CSW.