Ondanks verlies goede wedstrijd van TZ

Afgelopen zaterdag speelde TZ uit tegen AW DTV. Deze ploeg komt in de zaal uit in de korfballeague. Voor TZ was het dus vooral kijken naar het eigen spel en wat minder naar het resultaat.

De start van de wedstrijd was prima voor de gasten. Tot 4 – 4 werd elk doelpunt van AW DTV gevolgd door een score van TZ. Daarna wist de thuisploeg echter het eerste gaatje te slaan. Dit gat liep op tot 4 doelpunten. Even leek het er op dat het gat nog groter zou worden en de thuisploeg de wedstrijd al vroeg zou beslissen. TZ herstelde zich echter en ging beter spelen. Bij rust was het 15 – 11.

Beslissing
In de tweede helft zou het herstel doorzetten. Door goed verdedigend werk werden de aanvallen van het eerste aanvalsvak van AW DTV snel afgebroken. In de aanval werden er goede kansen gecreëerd en de afronding was prima. Bij 15 – 14 was het weer helemaal een wedstrijd waarna TZ even later op een voorsprong kwam. In slotfase zouden beide ploegen uitmaken wie er met de punten aan de haal zouden gaan. In die slotfase viel de beslissing bij 21 – 20. In de aanval van TZ werd Luke van Kouterik op zijn arm getikt bij een doorloopbal, maar de scheidsrechter weigerde een strafworp te geven. Het balbezit ging naar AW DTV die de wedstrijd besliste. Uiteindelijk stond de stand van 24 – 21 op het bord. TZ kan terugkijken op een prima wedstrijd. Op basis van de tweede helft had de ploeg van trainer Iwan Hazendonk meer verdiend. Volgende week wacht de volgende topploeg uit de poule. In Maartensdijk neemt men het dan op tegen KV Wageningen.