Het geelrode Focus (Fortitudo-Culemborg-combinatie) focust zich op de Maartensdijkse goalie Stijn Orsel. (foto Nanne de Vries)

SVM verspeelt kostbare punten

SVM liet in de belangrijke uitwedstrijd tegen Focus 07 (Culembog) twee gezichten zien. In een matig gespeelde eerste helft liet SVM het initiatief te vaak aan de thuisclub.

Focus had de vorige wedstrijd maar met liefst 5-0 gewonnen. Focus beschikt over snelle spitsen, die de niet altijd zeker ingrijpende SVM verdediging regelmatig op de proef stelde. SVM speelde te vaak de diepe pass in plaats van de bal rustig rond te spelen maar kwam zonder groots te spelen steeds beter in de wedstrijd. Uit een hoekschop scoorde Focus 07 met een kopbal in de 30e minuut de 1-0 voorsprong. Focus toonde meer inzet en agressiviteit, SVM was tot de rust de weg kwijt.

Inzet
Na de rust speelde SVM met veel meer inzet. Marcel Melissen ging op het middenveld spelen en Sjoerd Burgers nam zijn taak in de verdediging over. SVM ging op jacht naar de gelijkmaker, maar moest alert blijven op de snelle spitsen van het door Raymond Graanoogst getrainde Focus 07. Pas ver in de tweede helft kwam SVM uit een hoekschop door Derk de Brauw op gelijke hoogte. Vlak voor het laatste fluitsignaal omzeilde Focus 07 de buitenspelval en scoorde de winnende 2-1.

Focus (12 pntn) stijgt en SVM (11 pntn) staat nu op een degradatieplek en zal de laatste 2 wedstrijden voor de winterstop (resp. thuis tegen DOSC (17pntn) en uit tegen DEV Doorn (8 pntn) alles uit de kast moeten halen de degradatiezone nog voor de jaarwisseling te verlaten.