Hoogstaand spel in Veenendaal.

DOS wint in spannend duel

In een rechtstreeks duel om aansluiting te houden met de twee koplopers heeft DOS (nummer drie) nipt gewonnen van het Veenendaalse SKF (nummer 4).

Het werd een aantrekkelijke wedstrijd met twee ploegen die in een hoog tempo willen korfballen. SKF gaf de DOS spitsen veel druk en zelf kwam de thuisclub goed uit de startblokken met het scoren van de openingstreffer. Na enkele aanvallen kwam DOS beter in de wedstrijd en pakte een 2-4 voorsprong. De wedstrijd ging in deze fase op en neer want nu was het weer aan SKF dat op 5-4 kwam.

Het veldspel van de thuisploeg was zeker niet minder dan dat van DOS, maar DOS scoorde in tegenstelling tot vorige week nu wel op de beslissende momenten en bleef rustig waardoor ook minder fouten werden gemaakt. Via 6-9 en 7-10 werd een 9-11 ruststand bereikt.

Terug
Na rust leek DOS het beslissende gat te slaan bij 10-14 maar SKF knokte zich toch weer terug tot 15-15. In een gelijk opgaande strijd ging het duel naar een apotheose. Bij 17-17 was het eerst Robin de Rooij die DOS enkele minuten voor tijd op voorsprong bracht. In de laatste minuut scoorde Anouk van Brenk de 17-19. De winst was binnen zo oordeelden de oranje hemden, maar SKF scoorde direct 18-19. Het werden dan ook nog dertig spannende seconden voordat de handen de lucht in konden.

Een prima resultaat in een mooie wedstrijd. DOS blijft op de derde positie staan met een punt achterstand op beide koplopers. Volgende week wacht de laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie. In Westbroek worden om 15.30 uur de korfballers uit Drachten verwacht.