SVM verliest

Na de twee duidelijke overwinningen wachtte voor het Maartensdijkse SVM de lastige uitwedstrijd tegen Desto. Ditmaal een bijzonder treffen: de huidige trainer van Desto Kevin de Liefde wordt in augustus hoofdtrainer bij SVM.

SVM begon goed en met overtuiging aan deze daardoor lastige uitwedstrijd. Al binnen enkele minuten kwamen de eerste kansjes. Na een kleine 10 minuten werd Derk de Brauw goed aangespeeld. Derk omspeelde iedereen en bezorgde SVM de verdiende 0-1 voorsprong. SVM speelde beter en gaf geen kansen weg aan Desto. Waar SVM dacht aan de 0-2 werd Desto steeds gevaarlijker voor de weer betrouwbare SVM goalie Stijn Orsel. Even later moest Stijn met vermoedelijke een lichte hersenschudding worden vervangen door Niels de Kruijff. SVM verloor steeds meer de grip op de wedstrijd. Behoudens wat goede afstandsschoten van Marcel Melissen kwamen de geeblauwen niet.

Een ongewijzigd SVM begon de tweede helft net zo als het de eerste helft geëindigd was met weinig grip op het nu fel aanvallende Desto, dat al na 3 minuten in de tweede helft de gelijkmaker scoorde. Typerend voor het rommelige spel bij SVM was dat het pas in de 60e minuut gevaarlijk werd in de Desto-verdediging, die de snelle SVM-spitsen goed in bedwang en in de tang hield. SVM voetbalde meer tegen zich zelf dan tegen Desto en gaf de gastheren te veel ruimte. Nadat de goed keepende Niels de Kruijff eerst nog een gevaarlijk schot stopte kwam de bal met wat geluk bij een van de Desto spitsen, die de 2-1 voorsprong liet noteren.

SVM bracht de licht geblesseerde Djoey Engel en de ervaren Kevin van Dronkelaar binnen de lijnen en met de moed der wanhoop werd alles op alles gezet om nog een gelijk spel mee naar huis te nemen. Dat beetje geluk had SVM niet en verliet met een dure 2-1 nederlaag het veld. In plaats van weer een stapje naar de veilige middenmoot moet de Maartensdijkse trots de komende weken vol aan de bak om nog een aantal wedstrijden winnend af te sluiten. Aanstaande zaterdag wacht al de eerstvolgende uitdaging: thuis tegen mede-degradatie-kandidaat Bunnik.