DEV haalt om en Stijn Orsel groeit. (foto Nanne de Vries)
DEV haalt om en Stijn Orsel groeit. (foto Nanne de Vries)

SVM op karakter naar 3-3

Algemeen Sport

In de prachtige bosrijke omgeving van Doorn liet SVM in de zes-punten-wedstrijd tegen het onder aanstaande DEV uit Doorn twee gezichten zien: de eerste helft een zwalkend SVM dat maar geen grip op de wedstrijd kreeg en DEV dat met snel en goed combinatie spel vooral via de buitenspelers erg gevaarlijk was.

Zonder de geschorste Marcel Melissen misten de geel-blauwen de rust en creativiteit in hun spel. Toch strafte SVM onoplettendheid in de DEV verdediging uitstekend af en kwam op de 0-1 voorsprong door Mike de Kok. DEV liet zien waarom het de laatste 2 wedstrijden de punten pakte en maakte via een klutsbal de 1-1. SVM probeerde het wel maar kreeg onvoldoende grip op het spel van DEV en speelde meer tegen zichzelf dan om de punten.

Groeien
SVM-goalie Stijn Orsel groeide in de wedstrijd (zoals wel vaker), maar stond na ruim 20 minuten machteloos tegen een aanval uit het boekje van de gastheren (2-1). SVM bleef zonder overtuiging spelen en zocht te vaak de lange bal. Op een paar kleine plaagstootjes kon SVM geen vuist maken en liet DEV de kans op meer doelpunten liggen.

Herboren
Een herboren SVM knokte in de 2e helft voor wat het waard was. Toch maakte DEV vlak na de theepauze, door slordig balverlies op het middenveld bij SVM ,de 3-1. DEV verzuimde om de voorsprong te verhogen en SVM voelde dat er meer te halen viel. Joey Engel scoorde de aansluitingstreffer doordat de DEV goalie zich verkeek op zijn strakke voorzet. SVM zette DEV vast en in de 92ste minuut was het weer Mike de Kok die de verdiende gelijkmaker scoorde. SVM kan met dit ene punt voorzichtig weer omhoog kijken en heeft de aansluiting met de middenmoot weer 'in beeld'. SVM kan in de winterstop de accu weer helemaal opladen en op 28 januari 2017 thuis tegen koploper IJFC aan de tweede helft van de competitie beginnen.

!