TZ op tijd bij de les

Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor TZ. In de strijd tegen degradatie werd er gespeeld tegen concurrent KVA in een zogenaamd 'vierpunten' duel.

Bij winst werd het gat op de ranglijst vijf punten en bij verlies zou KVA naderen tot op één punt. Beide ploegen hadden in de eerste twee duels verloren net als Unitas dat op de laatste plaats stond. Het duel in Amstelveen werd nog gespeeld op een veld van de oude afmetingen. Als er één ding duidelijk is geworden is dat de verkleining van de velden een zegen is voor het veldkorfbal.

De doelpunten waren zeer duur in de beginfase van het duel. Zowel KVA als TZ hadden moeite om de korf te vinden. TZ creëerde meer kansen dan KVA maar elke overtuiging ontbrak in de afronding. KVA nam wat minder kansen maar het schot was beter verzorgd. Na een 3 - 1 werd en nog 3 - 3 maar daarna scoorde TZ nog maar één keer in de tweede helft. Bij het rustsignaal stond het 8 – 4 voor KVA. Acht tegendoelpunten is prima, maar slechts vier keer scoren is veel te weinig om aanspraak te maken op de overwinning.

Dit was uiteraard het belangrijkste bespreekpunt in de rust. Om duels te gaan winnen in de hoofdklasse moest TZ met veel meer overtuiging gaan spelen. Zodat er meer eigen duels gewonnen zouden worden, er meer support zou zijn voor de teamgenoten en het schot beter verzorgd zou worden. Met deze ingrediënten lukte het TZ om de wedstrijd in de tweede helft om te buigen. Stapje voor stapje kwam de ploeg van Iwan Hazendonk dichterbij. Toen het 9 - 9 geworden kwam KVA nog éénmaal op voorsprong met 10 - 9. Daarna scoorde TZ nog acht keer en KVA kwam nog maar twee keer tot scoren. Bij 12 - 17 floot de scheidsrechter af.

Twee hele belangrijke punten voor TZ. Helemaal omdat na de wedstrijd bleek dat Unitas gewonnen had van koploper Wageningen. TZ staat nu met nog vier duels te gaan vijf punten voor op KVA en vier op Unitas. Naast de twee punten zette TZ ook een belangrijke knop om in de rust. Na een eerste helft met slechts vier doelpunten werd er in de twee helft dertien keer gescoord. Met die tweede helft kan TZ verder en kan men de laatste benodigde punten behalen. Het volgende duel is op 6 mei tegen Wageningen.