Luke van Kouterik is dit seizoen goed op dreef, ook deze wedstijd wist hij 7 keer te scoren. (foto Hester Ploeg)

TZ wint ook laatste duel van 2016

In het laatste competitieweekend van 2016 ontmoette Tweemaal Zes SKF uit Veenendaal. Na vele jaren in de hoofdklasse geacteerd te hebben speelt de ploeg de ploeg nu één niveau lager.

Op dit moment lijkt het erop dat de ploeg nog niet zover is om weer aanspraak te maken op de promotieplaatsen, maar beschikt ze nog steeds over voldoende talent. Dit lieten ze vorige week zien met een overwinning op De Meeuwen. TZ kent een prima start van de zaalcompetitie. Elk duel is nog in winst omgezet en vooral de scoringsmachine draait goed. Onder luid gezang van de T-Zide begon de wedstrijd. Dit zorgde voor een mooie entourage. De gasten kwamen op een 0 -1 voorsprong, dit bleek later echter de enige voorsprong van SKF te zijn. Via scores over diverse schijven stond er halverwege de eerste helft een 7 - 4 voorsprong op het bord. SKF kwam nog even terug maar bij het rustsignaal stond het 11- 7.

Beeld
In de tweede helft herhaalt dit beeld zich. De thuisploeg bouwt een voorsprong van vijf doelpunten op. Maar weet toch niet definitief door te drukken. SKF komt terug tot twee doelpunten. Alhoewel het spel wat stroperig blijft wordt er toch op de juiste momenten gescoord. Daardoor wordt de voorsprong weer groter. Uiteindelijk is zo'n tien minuten voor tijd de wedstrijd wel gespeeld. Want ondanks dat TZ minder makkelijk tot scoren komt, is de verdedigende druk voldoende om SKF ook van het scoren te houden. Bij een stand van 23 - 16 fluit de scheidsrechter af.

De ploeg van Iwan Hazendonk kan tevreden terugkijken op de eerste zes duels van de zaalcompetitie. Het laatste duel was zeker niet het beste duel, maar het is een geruststellende gedachte dat er uiteindelijk wel een overwinning met zeven doelpunten verschil volgde. Na de jaarwisseling speelt de ploeg uit tegen Oost-Arnhem.