Milenka scoort doorloopbal. (foto Hester Ploeg)

TZ sluit zaalseizoen winnend af

In de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie stond er niks meer op het spel voor TZ. In de vorige speelronde pakte TZ het kampioenschap door te winnen van SKF. Wanneer TZ die wedstrijd niet gewonnen had, was het duel van afgelopen zaterdag beslissend geweest voor de titel.

De tegenstander was nummer twee van de competitie. Oost Arnhem was één van de twee ploegen die deze competitie wel van TZ had weten te winnen. In de jacht op revanche voor die nederlaag moest TZ het doen zonder Randy Bruintjes en Luke van Kouterik. Op hun plaats speelde Matthias van Beest en Reinier Enschede.

In de eerste helft leek het eventjes een gelijk opgaande strijd te worden. Tot 5 - 5 ontliepen beide ploegen elkaar nog niet zoveel. Daarna ontstond een zeer eenzijdige eerste helft. Oost Arnhem trok het initiatief naar zich toe. TZ speelde absoluut niet scherp en maakte zowel in aanvallend als verdedigend de verkeerde keuzes. Oost Arnhem profiteerde en had de afronding in de eerste helft prima in orde. Met 9 - 14 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Rust
Na de rust kwam TZ aanvallend wat beter in het spel. Dit leverde in ieder geval al meer rust in de aanval op. In de beginfase scoorde Oost Arnhem gewoon mee waardoor het gat vier doelpunten bleef in het voordeel van de gasten. Halverwege de tweede verkleinde TZ voor het eerst het gat tweemaal tot twee doelpunten, Oost Arnhem wist deze eerste aanvallen echter nog te pareren. Op 18 – 22 viel de doelpuntenproductie bij Oost Arnhem stil. TZ bleef wel scoren en trok zo de wedstrijd alsnog naar zich toe. De laatste twee doelpunten waren van Reinier Enschede en Matthias van Beest. Reinier Enschede werd met 7 doelpunten topscoorder en kon terugkijken op een prima basisdebuut. Bij 26 - 23 floot de scheidsrechter af.

Met het behalen van de titel kan TZ terugkijken op een fantastisch zaalseizoen. Het komend seizoen mag men zich op gaan maken voor de Hoofdklasse. Daarmee behoort de ploeg weer bij de 26 beste teams van Nederland. Er zal voor ieder puntje gestreden moeten worden tegen de sterke tegenstanders.

Nu gaat de ploegen zich opmaken voor het restant van de veldcompetitie waar men al voor het derde jaar op rij in de hoofdklasse acteert. Daar zijn tot nu toe zes punten behaald en heeft men een voorsprong van drie punten op de degradatieplaatsen. Er moeten dus nog wel wat punten behaald worden om komend seizoen zowel in het veld als in de zaal in de hoofdklasse te acteren.