TZ herstelt zich na nederlaag

Na de nederlaag tegen Oost Arnhem moest TZ laten zien dat het over mentale veerkracht beschikt. In de uitwedstrijd tegen KVZ moest het team er weer staan. KVZ staat weliswaar laatste maar heeft in eigen huis laten zien een lastig te kloppen ploeg te zijn. TZ stond ondanks de nederlaag nog steeds op de eerste plaats. Winst zou betekenen dat de voorsprong op de concurrenten in stand blijft.

De eerste aanval leverde KVZ direct een doelpunt op en de thuisploeg gaf daarmee het startsignaal van een doelpuntrijke eerste helft, waarin zij de bovenliggende partij waren met een hoog afrondingspercentage. TZ was na de nederlaag zoekende, scoorde ook regelmatig maar was nog niet zo dominant als de eerste wedstrijden. KVZ stond steeds op voorsprong van 1 of 2 doelpunten en TZ maakte steeds gelijk. Tot de laatste van de eerste helft. Waar KVZ door bleef gaan met scoren, haperde de aanvallen van TZ. Er ontstond een gat van vier doelpunten. Vlak voor rust herstelde de TZ wel, maar de achterstand van vier doelpunten kon niet verkleind worden. Met 19 – 15 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de beginfase van de tweede helft lukte het de ploeg van Iwan Hazendonk wel om het gat te dichten. Onder aanvoering van Luke van Kouterik stond het na vijf minuten spelen weer gelijk. Ook nu volgde weer een wat mindere fase. Er werd onvoldoende geïnvesteerd in het rondspelen van de bal, waardoor de invulling te snel stond en de verkeerde kansen gepakt werden. Het was nu Randy Bruintjes die TZ wel op gelijke hoogte hield met de thuisploeg. Bij 25 – 25 braken de laatste vijf minuten aan. In de slotfase werd het spel weer beter en de ingevallen Lianne Meijers schoot de 25 – 27 op het bord. KVZ scoorde nog 26 – 27 maar TZ kon meerdere aanvallen ontregelen. Na wat pech met weg ketsende schoten werd uiteindelijk de 26 – 28 gescoord. De wedstrijd werd met 26 – 29 definitief op slot gegooid.

TZ pakte dus de belangrijke punten en herstelde zich van de nederlaag tegen Oost Arnhem. Dit ging niet zonder slag of stoot mede door een prima spelend KVZ. TZ speelde zeker niet de beste wedstrijd, maar liet wel zien over mentale veerkracht te beschikken. Waar in de eerste helft KVZ te makkelijk tot scoren kwam, was de tweede helft de verdedigende druk beter. Aanvallend werd er ondanks wat mindere fases wel 29 keer gescoord. Volgende week is de thuiswedstrijd tegen de Meervogels. De uitwedstrijd werd in een zeer doelpuntrijk duel gewonnen.