TZ wint in doelpuntrijk duel

In de tweede ronde van de zaalcompetitie ontmoette TZ De Meervogels in Zoetermeer. Deze ploeg had vorige week niet de competitiestart gehad die ze zich gewenst hadden. De ploeg uit Zoetermeer kampt met blessureleed, maar is een niet te onderschatten tegenstander.

Waar je zou verwachten dat TZ het initiatief zou pakken, om niet weer net als vorige week in de achtervolging te moeten, gebeurde dat niet. De Meervogels startte sterk en schoot over meerdere schijven een hoog percentage. Het goede was dat TZ aanvallend redelijk rustig bleef en niet in paniek raakte. Maar de eerste helft was toch echt voor De Meervogels. Een aantal maal kwamen zij op een voorsprong van 3 punten. Toch was het vlak voor rust weer gelijk, mede door een stip die Luke van Kouterik, met nog twee seconden te spelen, wist te verdienen. Waar de aanval prima in orde was, was het verdedigend onvoldoende. Er werd te veel ruimte weggegeven. Voor het publiek was de eerste helft genieten, want met 34 doelpunten verdeeld over beide ploegen werd er lekker gescoord.

Duidelijk
De opdracht voor de tweede helft was helder: 'Zorgen dat er verdedigend minder ruimte weggegeven wordt'. Al snel werd duidelijk dat de thuisploeg veel minder makkelijk tot scoren kwam. In de eerste 20 minuten van de tweede helft scoorde men nog maar 5 keer. TZ scoorde wel en bij 21- 23 knalde men door naar 21 - 31. Die sterke run zorgde ervoor dat de overwinning binnen was. Inmiddels was de zieke Joep Gerritsen vervangen voor Matthias van Beest. Ook Nawal Legouit kwam nog binnen de lijnen voor Rianne. In de laatste 5 minuten werd de eindstand bepaald op 26 – 35.