Nova boekt overwinning

Na vorige week de koppositie te hebben gepakt ten koste van Dindoa, kwam in de vijfde speelronde Oranje Nassau uit Amsterdam op bezoek. Deze ploeg had nog geen punt behaald en keerde ook na een (nog altijd redelijk aangename) 1 oktobermiddag op Sportpark Larenstein met lege handen huiswaarts: 24 - 14.

De bezoekers openden na twee minuten de score met een afstandsschot. Richard van de Pas antwoordde voor het eerst namens Nova, eveneens van afstand, 20 tellen later: 1-1. Bij 3-3 nam de Biltse formatie voor het eerst echt het initiatief en liep uit naar een 6-3 tussenstand. Het was namens Nova vooral Lisa Rademakers die weinig doelkansen nodig had om in de eerste helft al vier keer tot scoren te komen. Aan de overzijde ging Maarten van Brenk effectief om met een beperkt aantal doelkansen. Ruststand: 11-5.

Niet scherp
De tweede helft begon Nova andermaal niet scherp, met wat fouten in de passing en andere slordigheden tot gevolg. Na tien minuten spelen stond het 15-7 en weer tien minuten later 19-10. Een aantal fraaie goals werd gescoord, maar in de eindfase incasseerde Nova ook te gemakkelijk een aantal tegentreffers. Kim Hoep, Coen van Eck en Steven Bakker kwamen als invallers nog ruim een kwartier binnen de lijnen. Inge van Eck noteerde met haar derde score na de rust nummer 24 voor Nova, dat de wedstrijd uitspeelde en bij 24-14 de teller stokte.