TZ sluit eerste competitiehelft goed af

TZ had wat goed te maken na de nederlaag van vorige week. Met name de manier waarop die tot stand kwam in de belangrijke wedstrijd tegen Unitas gaf stof tot nadenken. Dit moest gebeuren in de lastige uitwedstrijd tegen Nic. De Groningers waren bezig aan een goede reeks, na een mindere start.

De start van de wedstrijd was velen malen overtuigender dan vorige week. Direct in de eerste aanval trof Antoinette Enschede doel. Daarna ontspon zich een gelijk opgaande strijd, op het gevaarlijke veld van Nic. In de korfzone was het veld spekglad; hierdoor ontstonden diverse glijpartijen. TZ kwam steeds op een voorsprong waarbij Nic steeds op één of twee doelpunten volgde. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Dit was voor TZ het sein om nog even aan te zetten en men kon met een voorsprong gaan rusten.

Op rij
Direct na de rust werd duidelijk dat er echt wel punten te halen vielen in Groningen. Het eerste doelpunt was weer voor TZ. Nic scoorde nog wel tegen maar daarna scoorde TZ vier keer op rij. Bij 9 - 14 leek er geen vuiltje aan de lucht. Nic zette aan en kwam weer op 13 - 14. De ploeg van Iwan Hazendonk bleek echter geleerd te hebben van eerdere wedstrijden en zette zijn tanden in de wedstrijd. Na diverse onderscheppingen werd er weer gescoord. De verkregen voorsprong werd verder uitgebouwd en niet meer uit handen gegeven. Bij 17 - 21 floot de scheidsrechter af. Een knappe overwinning voor de Maartensdijkers in deze lastige uitwedstrijd. Zeer belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Na de zaalcompetitie gaat men proberen de goede uitgangspositie te verzilveren.