Vierde winst voor Tweemaal Zes

Algemeen Sport

In de vierde speelronde moest TZ op bezoek in Heerenveen bij de plaatselijke korfbalvereniging. Eén van de fusieverenigingen van KV Heerenveen is Blauw Wit. Een vereniging die in de hoogtijdagen op het hoogste niveau acteerde.

Helaas was zaterdagavond te merken dat korfbal in Heerenveen niet zo populair is als voorheen. In een matig gevulde sporthal moesten beide ploegen het duel afwerken. Heerenveen had vorige week de eerste punten buitgemaakt en wilde deze lijn graag doortrekken. TZ had vorige week de Meeuwen verslagen en stond na drie wedstrijden op kop en wilde de ongeslagen status graag behouden.

Rommelig
De thuisploeg mocht de bal uitnemen, maar dit leverde geen doelpunt op. Gaandeweg de eerste helft zou blijken dat dit vak moeite had met de druk die ze kregen. In de aanval was het even zoeken voor TZ, de eerste aanval was nog wat rommelig. In de tweede aanval was het echter raak en opende Randy Bruintjes de score. Daarmee was de toon gezet voor dat aanvalsvak en wisten zij makkelijk de korf te vinden. In een poging om Randy Bruintjes van het scoren af te houden kregen de dames Rianne Kruit en Milenka Meering ruimte. De dames lieten zich niet onbetuigd en scoorde beide meerdere malen.

Scherpte
In het tweede aanvalsvak was het vooral even zoeken naar de scherpte in de afronding. Kansen genoeg maar het afrondingspercentage was te laag. Tot 6 - 7 kon de thuisploeg aardig volgen. Daarna werd het gat echter geslagen toen ook het tweede aanvalsvak de kansen gingen benutten. Met 10 – 16 zochten beide ploegen de kleedkamer op. Het eerste doelpunt in de tweede helft was van Luke van Kouterik. Heerenveen scoorde vier keer op rij en even leek het weer spannend te worden. Er kwam weer beleving in de wedstrijd die gelukkig ook de ploeg van Iwan Hazendonk goed deed. De score werd weer opgevoerd en nu nam Antoinette Enschede het voortouw. Heerenveen koos ervoor om de wedstrijd te ontregelen door in één vak achter te gaan verdedigen. Dit kwam het kijkspel helaas niet ten goede. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 21 – 32 overwinning voor de Maartensdijkers.

Volgende week wacht in de Vierstee KCR, een ploeg die nog maar twee punten heeft behaald maar een aardige tegenstand kan bieden.