TZ pakt belangrijke punten

Afgelopen zaterdag stond voor TZ de belangrijke ontmoeting met HKV/ Ons Eibernest op het programma; een ploeg, waar de afgelopen jaren regelmatig lastige wedstrijden tegen gespeeld zijn.

Eibernest was de competitie prima gestart met drie overwinningen in vier wedstrijden. TZ had daarentegen te weinig punten gepakt in de eerste drie wedstrijden en de vierde kansloos verloren tegen KV Wageningen. Er waren dus broodnodige punten te verdienen door de Maartensdijkers.

Eerste helft
Vanaf de start straalde de ploeg van Iwan Hazendonk uit dat er gewonnen moest worden. De overtuiging, die eerder ontbrak, was nu wel aanwezig. Na de 1 - 1 van Ons Eibernest, werd er direct weggelopen na 1 - 4. Na een kleine hapering scoorde TZ zes keer op rij en nam daarmee ruim afstand van de thuisploeg. Zowel in de rebound als in de afronding was men beter dan Eibernest. Het goede spel in de eerste helft werd dik onderstreept door de 8 – 16 ruststand.

Gele kaart
Het was in de tweede helft van belang om Ons Eibernest geen moment meer het idee te geven dat er wat te halen viel. Het spel was niet meer zo oogstrelend als de eerste helft en het was gewoon een versnelling te laag. Om en om scorend werd de eindstand van 15 - 24 bereikt. Smet op de overwinning was de gele kaart voor Joep Gerritsen. Volgende week wacht Unitas, de ploeg uit Harderwijk, welke nog steeds op nul punten staat; om 15.30 uur zal TZ - Unitas gespeeld worden.