Bas de Jong springt veel hoger dan zijn tegenstander.

DOS schudt MIA van zich af

In de wedstrijd tussen nummers één en twee van de ranglijst bleek dat DOS een maatje te groot was voor MIA. Mede dankzij een goede tweede helft won DOS eenvoudig deze papieren topper.

Voorafgaand aan de wedstrijd hitste de speaker het thuispubliek nog maar eens extra op. In de wedstrijd pakten de spelers van MIA dit over. Irriterend, provocerend, fysiek spelend, alles werd uit de kast gehaald om DOS uit het spel te halen. Het eerste kwartier van de wedstrijd lukte dit ook nog, want DOS liet zich in deze periode toch een beetje uit de tent lokken. Zij ging teveel mee in de fysieke duels van de thuisclub. Dit fysieke spel beheerst MIA beter dan de Westbroekers en zo kwam MIA in die periode op een 6-3 voorsprong. De tweede periode van de 1e helft brak voorzichtig het herstel aan bij DOS. MIA kwam niet meer tot scoren richting de rust. DOS scoorde nog wel vier maal. Een magere 6-7 voorsprong bij rust was een uitvloeisel van een zeer teleurstellende helft.

Sterker
Na rust bereikte DOS een veel hoger niveau. DOS kwam goed uit de kleedkamers en pakte snel een beslissende 7-11 voorsprong. Deze voorsprong bleef het grootste deel van de wedstrijd in stand. MIA kreeg nog een keertje een klein beetje hoop toen ze op 13-15 dachten aansluiting te vinden. Twee doelpunten van topscoorder Robin de Rooij brachten aan deze illusie snel een einde. Mede door de goede rebounds van Bas de Jong kon hij aanvallend excelleren met negen doelpunten. De eindstand werd 16-20.

Voorsprong
Door deze overwinning heeft DOS de voorsprong op MIA vergroot tot zes punten. Voor MIA is het seizoen vijf wedstrijden voor het einde van de competitie al gespeeld. Koploper DOS behoudt op de twee achtervolgers VEO en Telstar een voorsprong van vier punten. Beide achtervolgers treffen elkaar aanstaande zaterdag. DOS zelf speelt zaterdag thuis tegen het onder aanstaande Synergo. De wedstrijd begint om 20.45 uur in De Vierstee.