De spelers van de D1 bij aanvang van de wedstrijd met de spelers van DOS1.

DOS wint van Rigtersbleek

DOS zette in de eerste wedstrijd van 2017 haar zegereeks voort. Nummer twee op de ranglijst Rigtersbleek kon de Westbroekers in grote delen van de wedstrijd niet volgen.

Marjolein van Zijtveld speelde een goede wedstrijd en scoorde ook het eerste doelpunt voor DOS in 2017. Dat was niet het eerste doelpunt van de wedstrijd, want Rigtersbleek had kort hiervoor de wedstrijdbal als eerste door de korf gegooid. De gasten wilden direct laten zien dat zij niet voor niets de lange reis uit Enschede hadden gemaakt. Rigtersbleek, de verrassende nummer twee op de ranglijst, beschikt over een goed dameskwartet. De heren moeten het daarentegen vooral hebben van hun fysieke inzet.

In het begin van de wedstrijd gingen beide teams gelijk op tot 6-6. Om en om werd snel gescoord. Doordat DOS verdedigend meer druk ging geven en zelf bleef door scoren lukte het de thuisploeg om een voorsprong te pakken. Dit wisselde tussen de twee en drie punten. Bij 11-8 scoorde DOS in de laatste minuten voor rust nog tweemaal en ging met een mooie 13-8 voorsprong rusten.

De thuisclub kwam goed uit de kleedkamer en liep vlot uit naar een 17-9 voorsprong. Bij 18-10 viel DOS helaas stil in de aanval. Het spel werd te voorspelbaar, het tempo ging omlaag en de scherpte in de afronding werd ook minder. Dat was jammer voor het talrijke publiek want de wedstrijd bloedde een beetje dood. Coach Brink bracht nog wel Frank Dijkstra in, hij scoorde wel maar deze wijziging bracht onvoldoende nieuw elan teweeg. Ondanks dat Rigtersbleek nog wel iets dichterbij kon komen kwam de overwinning niet meer in gevaar. Een welverdiende overwinning van 22-18 was het eindresultaat.

Doordat ook de andere nummer twee Telstar verloor staat DOS nu weer vier punten voor op een groepje van vier achtervolgers. Volgende week starten de returns van de eerste speelronde. DOS speelt dan weer thuis. De wedstrijd tegen Odik start om 20.45 uur in De Vierstee.