DOS verstevigt koppositie

De derde wedstrijd in de zaalcompetitie bleef DOS ongeslagen. De uitwedstrijd van de koploper tegen Synergo werd ruim gewonnen.

De eerste twee wedstrijden vloog DOS uit de startblokken en besliste voor rust al de wedstrijd. Zaterdag in Utrecht tegen Synergo kende DOS een trage start en was het Synergo dat scherper begon. DOS liep in het begin van de wedstrijd achter de feiten aan en ging teveel mee in het opportunistische spel van de thuisclub. Het werd daardoor een rommelige beginfase waarvan Synergo meer profiteerde dan de Westbroekers. Tot 5-5 ging het gelijk op, maar hierna pakte DOS beetje bij beetje het initiatief in de wedstrijd over. De ruststand van 9-11 gaf de thuisclub nog steeds hoop om de eerste punten te kunnen pakken.

Scherpte
Al snel in de tweede helft bleek dat de equipe van coach Steven Brink in de pauze tot meer scherpte was gemaand en was de wedstrijd snel gespeeld. De oranjehemden schroefden het tempo op in de aanval met veel meer beweging en dreiging in het spel. Met als resultaat veel mooie kansen en 17 doelpunten na rust. Het was mooi dat alle spelers, inclusief de invallers, tot scoren kwamen. Verdedigend werd de druk op tegenstander Synergo opgevoerd, waardoor zij steeds moeizamer vrij kwamen. Het lukte helaas net niet om de eerste keer dit seizoen de grens van dertig doelpunten te halen, maar met een ruime 16-28 overwinning werd tevreden huiswaarts gekeerd.

Winst
Door het puntverlies van nummer twee Telstar heeft DOS, dat nog steeds de volle winst heeft, twee punten voorsprong op een groep achtervolgers. Een van deze achtervolgers is VEO uit Voorburg dat aanstaande zaterdag de tegenstander is van DOS. De wedstrijd begint om 20.30 uur in De Vierstee.