Een overtuigende zege; dat zagen ook de spelers van C1, dat als team mee mocht oplopen deze wedstrijd.

DOS pakt ruime overwinning

De laatste keer dat DOS en MIA tegen elkaar speelden was twee seizoenen terug. DOS begon geweldig scherp en binnen vijf seconden had Robin de Rooij zijn eerste doelpunt er al in liggen. Het werd het begin van een martelgang voor zijn tegenstander die nog ruim 59 minuten zou duren. Dit gold overigens voor de meeste Amersfoorters, want op bijna alle posities overheersten de oranjehemden. In de korfzone hadden zij de meeste rebounds en ook in het voorveld en in de afronding was DOS scherper. DOS speelde met grote overtuiging en legde MIA haar wil op. Het hoge tempo van de thuisploeg kon MIA niet bijbenen, dat zelf grote moeite had om onder de Westbroekse druk uit te komen. Slechts op momenten dat DOS even een kleine adempauze ingelaste, zoals bij een 5-1 voorsprong, kwam MIA iets beter in haar spel.

Halverwege had DOS een riante voorsprong van 14-7 gepakt. DOS scoorde direct na rust als eerste en pakte zo acht punten voorsprong. Heel even was er nog een moment dat MIA terugkwam naar zes doelpunten, maar met twee snelle goals werd weer snel orde op zaken gesteld. MIA ging wat fysieker spelen, maar maakte hierbij veel overtredingen. DOS liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef goed korfballen de tweede helft. Beide invallers, Lisanne Groot en Mathijs de Rooij pakten ook nog hun doelpuntje mee richting een mooie 27-17 overwinning. A.s. zaterdag is er een uitwedstrijd tegen Synergo dat nog op jacht is naar de eerste punten. De wedstrijd is om 19.15 uur in sporthal De Dreef in Overvecht.