DOS weet de korf te vinden.

DOS na winst weer alleen aan kop

Na het verlies van vorige week herstelde DOS zich zaterdag tegen Telstar prima. Met name dankzij een goede tweede helft werd de winst veilig gesteld.

In Hoevelaken stond een echte topper op het programma als laatste wedstrijd van 2016. De eerste helft was aantrekkelijk voor de toeschouwers met veel doelpunten. Vanaf het startsignaal voerde Telstar de boventoon. De thuisclub schoot scherp en de verdediging van de Westbroekers had in de beginperiode moeite om de schutters uit te schakelen. Aanvallend speelde DOS iets te onrustig en kwam zo ook logischerwijs op een achterstand. Deze bedroeg maximaal drie punten. Het was knap dat DOS zich in deze periode niet gek liet maken door Telstar. Telstar provoceerde de tegenstanders een beetje, maar viel uiteindelijk in de zelf gegraven kuil. De thuisclub was meer bezig met randzaken, incasseerde een gele kaart en zag DOS net voor rust voor de eerste maal een voorsprong pakken.

Goede tweede helft
Na de 15-16 ruststand was DOS in de tweede helft duidelijk de bovenliggende partij. Dat kwam in eerste instantie doordat DOS veel beter verdedigde. Het hoge schotpercentage dat Telstar voor rust haalde, werd in de tweede helft onder druk van DOS niet meer gehaald. Met slechts acht doelpunten was dit de helft van voor rust. DOS bleef wel scoren en liep steeds verder weg. Saillant detail was dat invalster Lisanne Groot direct haar eerste balcontact verzilverde met een doelpunt. Dos won verdiend en zette een goede teamprestatie neer. Zeker na rust speelden de oranjehemden een heel goed niveau. Door de 23-29 overwinning staat DOS weer alleen aan kop.

Op 7 januari 2017 is het Enschedese Rigtersbleek de eerstkomende tegenstander in De Vierstee. Die wedstrijd in De Vierstee begint om 20.30 uur.