Volgende week speelt TZ uit tegen KCR (Ridderkerk) en SKF gaat uit naar De Meeuwen. (foto Wilma de Heer)

TZ pakt de draad weer op

Na de verloren topper tegen De Meeuwen speelde TZ afgelopen zaterdag thuis tegen KV Heerenveen. Deze ploeg heeft in de strijd tegen degradatie zich verstrekt met een tweetal oud korfballeague spelers. De thuisploeg mocht, als daar al sprake van kan zijn in een kampioensrace, deze wedstrijd dus niet te lichtzinnig oppakken. Voorafgaand aan de wedstrijd stond TZ nog steeds op de eerste plaats met SKF en De Meeuwen als achtervolgers, beide op twee punten afstand.

De start van de wedstrijd was prima voor de thuisploeg; via twee snelle goals stond het 2 - 0. Hetzelfde vak moest echter ook even grip krijgen op het spel van de gasten. Ditelukte nog niet in de beginfase waardoor Heerenveen op voorsprong kwam bij 3 - 4. Dit was echter ook de enige voorsprong van de gasten. Want nadat het ene vak verdedigend z'n zaken op orde kreeg en het andere vak zich aanvallend veel meer liet gelden nam de thuisploeg de leiding. De laatste tien minuten voor rust volgde een sterke fase van TZ. De stand liep op naar 16 - 8, waarbij Heerenveen met een score uit een vrije bal de eerste helft afsloot. Met 16 - 9 zochten de ploegen de kleedkamer op.

De tweede helft zal voor de toeschouwers weinig vermaak hebben geboden. De eerste scores waren van de thuisploeg waarna de wedstrijd eigenlijk doodbloedde. Heerenveen scoorde nog een aantal maal maar zal nooit het idee gehad hebben dat er nog echt wat te halen viel. TZ leek zich lange tijd niet te beseffen dat het ondanks dat het niet de beste wedstrijd speelde gewoon ook kon genieten van de ruime voorsprong. Pas in de slotfase volgde er nog een aantal leuke goals nadat de ploeg wat meer ontspannen in het veld stond. Bij 28 -17 floot de scheidsrechter af. Een mooie overwinning om de finales van de zaalcompetitie in te gaan.