ep Gerritsen (bij de korf) is klaar om te scoren

TZ verstevigt koppositie

Na de eerste nederlaag tegen Oost Arnhem, werd er vorige week weer gewonnen door TZ tegen KVZ. In een zware wedstrijd werd de winst in de slotfase toch nog binnengehaald.

Afgelopen zaterdag moest deze winstpartij een goed vervolg krijgen tegen De Meervogels. Deze ploeg staat in de middenmoot, maar produceert wel veel treffers. In de eerste wedstrijd zochten beide ploegen met 17 - 17 de kleedkamer op, waarna TZ in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe trok en uiteindelijk met 26 - 35 won.

Afgelopen zaterdag pakte TZ gelijk het initiatief in de wedstrijd. In vijf minuten tijd liep de thuisploeg uit naar 6 - 1. Verkeerde keuzes in de verdediging van TZ resulteerde in onnodige vrije ballen en vrije schotkansen voor De Meervogels waardoor ze weer aan konden haken. Het werd echter duidelijk dat de thuisploeg bezig was met een goede eerste helft want na 8 – 7 liep de voorsprong weer op naar 13 - 7. Beide ploegen scoorden daarna nog 5 keer waardoor er een 18 - 12 ruststand op het bord stond.

In de rust werd duidelijk dat Luke van Kouterik last van een blessure had en na het nog 3 minuten geprobeerd te hebben, moest hij vervangen worden door Matthias van Beest. Dit zorgde ervoor dat het even zoeken was naar de juiste looplijnen in dat vak en daarmee uiteindelijk ook de juiste schotkansen. Het andere vak was echter niet te stoppen in de aanval en elke keer als Meervogels dacht er echt een wedstrijd van te kunnen maken werd er weer gescoord. Randy Bruintjes speelde een sterke wedstrijd, maar ook de dames Rianne Kruit en Milenka Meering wisten wel om te gaan met de kansen die zij kregen. Tel daarbij op dat Matthias van Beest drie belangrijke doelpunten voor zijn rekening nam en de overwinning ging met 30 - 26 terecht naar de Maartensdijkers.

De overwinning had na de goede eerste helft misschien nog wel ruimer uit moeten vallen. Het uitblijven van goals in de beginfase van de tweede helft zorgde ervoor dat het een wedstrijd bleef. Maar TZ was toch echt de betere ploeg. Aandachtspunt zal wel de 'gemakkelijke' tegengoals moeten zijn. Doordat De Meeuwen eerder die avond verloren had bij KCR verstevigde de ploeg van Iwan Hazendonk de koppositie. De voorsprong bedraagt nu vier punten op SKF en De Meeuwen. De laatste genoemde ploeg is volgende week de tegenstander.