Randy Bruijntjes in actie tegen Bart Nieuwenweg van korfbalvereniging De Meeuwen.

TZ wint ook derde wedstrijd

In de derde ronde van de zaalcompetitie stond TZ tegenover De Meeuwen uit Putten. Beide ploegen hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen. Vorig jaar speelde beide ploegen ook tegen elkaar.

Waar in de eerste twee wedstrijden TZ, met name verdedigend, niet scherp was in de beginfase, startte men nu gretig aan de wedstrijd. Met prima aanvallend spel werd er al snel vijf keer gescoord en hoefde er maar één tegentreffer geïncasseerd te worden. Meeuwen kwam echter terug in de wedstrijd en kwam na 16 minuten voor het eerst op voorsprong 8 - 9. Beide ploegen scoorde daarna om en om, maar na een 11 - 11 tussenstand plaatste de gasten vlak voor rust een versnelling en kwamen op een 11 - 14 voorsprong. Waar De Meeuwen gewoon steady doorspeelde en goed bleven afronden, creëerde de thuisploeg te weinig en werden er teveel onnodige aanvallende fouten gemaakt.

In de tweede helft hield De Meeuwen lang de voorsprong vast. TZ zette wel aan en werd sterker, maar De Meeuwen scoorde steeds op het juiste moment waardoor zij een voorsprong van twee of drie doelpunten wisten te behouden. Met nog ruim tien minuten te spelen kantelde de wedstrijd. In de aanval werd er zorgvuldiger gespeeld en dit leidde tot betere kansen. In de verdediging werd er goed drukgezet en was de rebound voor TZ. TZ kwam op een 24 - 21 voorsprong met nog 4 minuten te spelen. Het werd nog even spannend maar uiteindelijk werd er gewonnen met 24 - 23.

Een mooi resultaat tegen een goede tegenstander. De thuisploeg bleef geloven in een goed resultaat ondanks de achterstand. Uiteindelijk betaalde dat vertrouwen zich uit en leverde het weer twee punten op. Als de ploeg zich blijft ontwikkelen en in staat is om minder onnodige fouten te maken, kunnen ze mee gaan doen om de bovenste plaatsen. Daarvoor is er optimale afstemming op elkaar nodig. Volgende week speelt TZ uit tegen KV Heerenveen. Deze ploeg won afgelopen zaterdag van KCR.