TZ verliest topper

Algemeen Sport

Afgelopen zaterdag speelde TZ tegen de Meeuwen. TZ ging aan kop en de Meeuwen volgde, samen met SKF, op vier punten. TZ won vorige week thuis van de Meervogels terwijl de Meeuwen onderuit ging tegen KCR. Winst voor TZ zou dus betekenen dat de Meeuwen op zes punten gezet zou worden, de Meeuwen moest winnen om mee te blijven doen voor de titel.

In beide eerste aanvallen werd er door beide ploegen gescoord. Echter keurde de scheidsrechter het doelpunt van Tweemaal Zes af. Even later volgde toch de gelijkmaker voor TZ. In een volle hal zag het publiek echter dat de Meeuwen het beter van het spel had. TZ had in één vak niet genoeg geduld om goed om te gaan met de keuzes van de Meeuwen. In het andere vak waren de heren van de Meeuwen goed op schot. Ondanks dat men niet lekker in de wedstrijd zat kwam TZ richting het einde van de eerste helft weer op gelijke hoogte. Deze stijgende lijn werd niet doorgezet en de Meeuwen kwam zelfs op vier punten voorsprong. Het was Milenka Meering die via twee snelle goals de ruststand weer dragelijker maakte met 15 – 13.

Buitenkansje
Na rust volgde de fase die uiteindelijk de doorslag gaf in het eindresultaat. De Meeuwen sloeg binnen no-time een gat van vijf doelpunten. Luke van Kouterik, die de hele week niet getraind had vanwege een blessure en Nawal Legouit werden binnen de lijnen gebracht. De wedstrijd nivelleerde weer. Beide ploegen scoorde om en om. Tot het laatste kwartier aan brak. TZ kwam steeds beter in de wedstrijd en werd de bovenliggende partij. Doelpunt voor doelpunt sloop men dichterbij. Met nog 50 seconden te spelen schoot Anouk van Breda de 27 – 26 op het bord. De daaropvolgende aanval van de Meeuwen werd onschadelijk gemaakt. En met nog 30 seconden te spelen voelde je dat de gelijkmaker in de lucht hing. De Meeuwen probeerde het uitverdedigen middels een aantal overtredingen moeilijk te maken. Deze werden door scheidsrechter Mantel weggewoven. Toen TZ daar op reageerde greep hij wel resoluut in en kende de Meeuwen een strafworp toe. Die lieten het buitenkansje niet onbenut en besliste de wedstrijd. TZ scoorde nog tegen maar de wedstrijd was gespeeld. De Meeuwen won met 29 – 28.