Eén van de laatste schoten van de wedstrijd voor een enthousiaste Tzide.

TZ wervelt langs KCR

Afgelopen zaterdag stond de vijfde speelronde van de zaalcompetitie op het programma voor TZ. In De Vierstee ontving de ploeg van Iwan Hazendonk KCR uit Ridderkerk. Deze ploeg had nog maar één keer gewonnen, maar het doelsaldo van de gasten liet wel zien dat ze er vaak dichtbij zaten.

De sfeer zat er gelijk goed in bij de supporters en direct in de eerste aanval opende TZ de score. De gasten uit Ridderkerk lieten zich niet van de wijs brengen en brachten de stand op gelijke hoogte. Tot 3 - 3 leek er zich een spannende eerste helft aan te dienen. Daar dacht de thuisploeg echter anders over en de rest van de eerste helft was een reclame voor het korfbal in Maartensdijk. Met hoog tempo en zuivere schoten werden de gasten op een grote achterstand gezet. De gedrevenheid spatte er vanaf en dat resulteerde in vloeiende combinaties waarbij de spelers elkaar goed vrijspeelden. Verdedigend moest en werd er kort verdedigd waardoor KCR weinig goede kansen kreeg. De gasten lieten wel zien als ze de vrijheid hadden goed af te kunnen ronden. De scheidsrechter floot af bij een 21 - 10 ruststand.

Lastig
De ploeg zal vastberaden geweest zijn om niet in te zakken maar toch ontbrak die scherpte van de eerste helft in de beginfase van de tweede helft. Blijkbaar had TZ een 'wake-up call' nodig, want terwijl de gasten 5 keer scoorden had de thuisploeg nog maar één keer gescoord. Na een time out van Iwan Hazendonk stond de ploeg weer op scherp en liepen ze uit naar 31 – 17 met nog een kwartier te spelen. Het restant van de wedstrijd was niet het beste deel: verdedigend werden er wat meer foutjes gemaakt en aanvallend ging het tempo naar beneden en was de passing van een niveau minder. Dit resulteerde in een 35 - 24 eindstand waarbij het laatste doelpunt werd gemaakt door debutant Reinier Enschede.

Weer thuis
Volgende week wacht SKF, wederom thuis in Maartensdijk. De ploeg uit Veenendaal won afgelopen zaterdag van De Meeuwen. De resultaten van SKF zijn wisselvallig, maar de ploeg heeft wel laten zien over de kwaliteiten te beschikken om te winnen van één van de topploegen uit deze poule. TZ zal door moeten gaan met het streven naar de perfecte wedstrijd. Zaterdag was het zeker 40 minuten lang van een heel hoog niveau. Maar waren er ook twee mindere fases waar te nemen. Juist de drive die er dit jaar in de ploeg zit om die mindere fases te verbeteren verklaart de goede resultaten.