Er zijn meer fietsenrekken bij het station toegezegd.
Er zijn meer fietsenrekken bij het station toegezegd.

Meer stalling, minder paaltjes

Algemeen Algemeen

De Fietsersbond heeft in het gemeentelijk Verkeersplatform van 29 februari enkele wensen weer eens herhaald. Dat leverde een drietal toezeggingen op. Zo zullen er op meer plaatsen fietsenrekken komen, onder meer bij het station, het tunneltje en mogelijk ook bij Het Lichtruim.

Voorzitter Frans de Ruiter: 'Ik ben bijzonder blij dat we de gemeente hebben kunnen overtuigen van de noodzaak van deze uitbreiding. Het was al langer voor veel fietsers zoeken geblazen naar een plekje. Dat zal nu wat gemakkelijker gaan'.

Paaltjes
Ook werd toegezegd dat meer informatie zal worden gegeven over werkzaamheden, zodat bijtijds kan worden gereageerd bij gevaarlijke situaties, afsluitingen en omleidingen. Heel belangrijk is de toezegging dan men werk gaat maken van het verwijderen van paaltjes. Ook dit is een resultaat van jarenlange actie. Wim Mastop, initiatiefnemer van de actie tegen de overbodige paaltjes en deelnemer aan het Platform reageert: 'Deze maatregel zal heel wat fietsers leed gaan besparen. Ik begrijp wel dat ze vaak bedoeld zijn om auto's te weren, maar op verreweg de meeste plekken is het middel erger dan de kwaal. Waar ze echt noodzakelijk blijven zullen maatregelen worden genomen voor meer zichtbaarheid'.

De Fietsersbond vraagt medewerking van de inwoners van de Bilt om gevaarlijke en/of overbodige paaltjes te melden op debilt@fietsersbond.nl, zodat dit doorgegeven kan worden aan de gemeente.