Sara Nap vraagt in haar (voorlopig) laatste thuiswedstrijd om de bal

DOS pakt de punten tegen SKF

Waar de Kuip bij voetbal een onneembare vesting is voor tegenstanders, zo is de thuishaven van DOS in Westbroek dat voor korfballers. De afgelopen drie seizoenen speelde DOS onder vertrekkend coach Steven Brink 42 thuiswedstrijden in competitieverband. Vorige week was de enige nederlaag en daar bleef het bij, want zaterdag was DOS ook te sterk voor SKF in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

In deze sportieve wedstrijd bleek al snel dat de doelpunten schaars waren. Dat lag niet aan de aanvallende onkunde, maar vooral aan het goede verdedigende werk aan beide zijden. Beide teams gaven elkaar zoveel druk, dat de aanvallers niet goed vrij kwamen. Uitgespeelde mogelijkheden waren zeldzaam en vaak werden te snel halve kansen genomen. Halverwege de 1e helft koos DOS ervoor om langer te combineren in de aanval en meer geduld op te brengen. Uit dit combinatiespel lukte het beter om vrij te komen en in deze periode pakte DOS ook twee punten voorsprong richting het rustsignaal.

Slordig
In de tweede helft kreeg DOS steeds meer de overhand en liep uit naar 14-8. Met nog een klein kwartier was dit het breekpunt in de wedstrijd, al gaf SKF zich nog niet gewonnen. DOS werd iets slordiger in de afronding van de kansen maar de winst kwam in de slotfase niet meer in gevaar. Coach Brink wisselde tegen het einde van de wedstrijd nog twee spelers die aan het einde van het seizoen afscheid nemen, Eline Geurtsen en Sara Nap.

Titel
Met de 17-14 winst blijft DOS koploper en kan volgende week de derde titel in drie seizoenen behalen. Na afloop bleek dat nummer twee KVZ had verloren, waardoor de ploeg uit Zutphen zakte naar de derde plaats en geen zicht meer heeft op een kampioenschap. De titelstrijd gaat nu tussen koploper DOS en nummer twee Wit-Blauw. Volgende week spelen ze de laatste competitiewedstrijd in Drachten. DOS heeft nog één punt nodig voor het kampioenschap en de promotie naar de Hoofdklasse. De wedstrijd begint om 15.30 uur.